6 yaşındaki kızım bana “Bugün bir tecrit tatbikatı yaptık” dedi. İşte bu annenin tepkisi

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Bugün sokağa çıkma yasağı tatbikatımız vardı.

Bu benim çilli yüzlü, atkuyruklu 6 yaşındaki Annie’nin Subaru’ya bindiğinde bana söylediği ilk şeydi.

Midemin düştüğünü hissettim ama kendimi toparlamaya zorladım. Beynim mantıksal olarak bunun olacağını ve en kötü kabusumun gerçekleşmesi durumunda hazırlanmak için olması gerektiğini biliyor. Yangın tatbikatı gibi. Ya da deprem tatbikatı. Sadece bir tatbikat daha, değil mi?

Tennessee, Nashville’deki Covenant Okulu’nun dışındaki anıtlar, 27 Mart 2023’te burada bir toplu silahlı saldırıda hayatını kaybeden altı kurban için. (Haberler Digital için KR/Mega)

Görünüşe göre kalbim ve midem bu konudaki küçük cüretkar konuşmamı duymaya ve onun yeşil gözlerindeki endişeyi görmeye kesinlikle hazır değildi. Ağlamaya başlamak ya da tüm korkumun patlamasına izin vermek yerine, konuşmayı Anne’in yönetmesine izin verdim. Boğazımdaki yumruyla savaşmaya devam ederken, sakin kaldım ve nispeten sakin ve dışarıdan pozitiftim.

COLORADO’DAKİ EBEVEYNLERDEN YAKINDAKİ VURUŞLARDAN SONRA ORTAOKULU BEKLEMEK İSTEDİ

80 dereceyi (!!!) vurduğumuz ilk günü kutlamak için ona çilekli sulu içecekle sürpriz yapmıştım ve bu yüzden oturduk, buzlu içecek içtik ve konuşmasına izin verdim. Gözlerinin içine baktım ve hepsini dökerken minyon omuzlarını ovuşturdum. Her ayrıntıyı hatırlayarak tatbikat hakkında konuştu ve konuştu. Öğretmenine ve müdürüne tapıyor ve o sünger aşamasının tam ortasında ve o gün kendisine öğretilenleri bana kelimesi kelimesine verdiğini söyleyebilirim.

Kötü adamların seni görmeyeceğini düşündüğün en güvenli yerine saklanmalısın.

Önce bir köşeye saklandık, sonra ikincisinde bir kısmımız banyoda bir kısmımız da öğretmen masasının arkasına saklandık.

Biraz ürkütücüydü çünkü olabildiğince sessiz olmamız gerekiyordu ve ilk başta bunun gerçek olup olmadığını bilmiyorduk.

Kitlesel bir silahlı çatışmada öldürülen altı kurbanın anıtları The Covenant School'un dışına yerleştirildi.

Covenant Okulu’ndaki silahlı saldırının altı kurbanı, üç yetişkin ve üç çocuk, 30 Mart 2023’te Nashville’de anıldı. (Haberler Digital için KR/Mega)

6 yaşındaki kızımın, okuluna “kötü bir adamın” girmesi düşüncesini bile eğlendirmek zorunda kalmasından nefret ediyorum. Kötü bir adamın okula girip “arkadaşlarını incitmeye” çalışması ihtimaline karşı panik düğmeleri ve fazladan kameralar olduğunu duymak zorunda kalmasından nefret ediyorum.

Güzel Tennessee eyaletimde, yıllardır yaşadığım Nashville’in muhteşem bir bölümünde, Covenant Okulu’na silahlı bir davetsiz misafirin girip yetişkinlerin ve çocukların anlamsız ölümleriyle sonuçlandığında, trajedinin eve çok yakın olmasından nefret ediyorum.

HIGHLAND PARK ATIŞI: HABERLERDE ÇOCUKLARA ABD’DEKİ SİLAHLI ŞİDDET HAKKINDA NASIL KONUŞULUR?

Öğretmenlerden biri sınıfıyla birlikte oyun alanındaydı ve silah seslerini duyduğunda tereddüt etmedi. Öğrencilerini “ayı avına çıktıklarını” açıklamak için hızlı düşünmeyi kullanarak hemen ve sakin bir şekilde ormanda saklanmaya götürdü.

Düşüncelerim sık sık o öğretmene gidiyor, o sabah uyandığını, belki kahvesini içtiğini ve çok sevdiği çocuklara öğretmek için çok sevdiği okula yürüdüğünü biliyor. Düşünülemez bir şeyin olduğunu duyduğunda aklından ne geçti? Sınıfını korumak için yukarıda ve öteye giderken koruma için dua etti mi?

Annie’nin değerli öğretmeni endişe uyandıran bir tatbikat yaptı ve biraz alaycılık getirdi, onlara sadece herhangi bir kötü adamın önüne atlayacağına dair güvence vermekle kalmadı, aynı zamanda “kötü adamları pencere kenarında kandırmak için bir tuzak kuracağını” da ekledi. Sınıfları en sessiz olanıydı, bu yüzden onlar jelibonlarla ödüllendirildi ve okul müdürleri onlara bu tatbikatı ekstra hazırlıklı olmak için yaptıklarına dair güvence verdi.

Gülümsemeyi başardığımda, Annie ekledi, Biraz korkutucuydu anne ama biliyorsun, içimden bir dua ettim ve Tanrı’nın beni duyduğunu biliyorum.

Anlamadığım çok şey var ve kesinlikle bu dünyanın karanlığını anlamıyorum ama o anda en büyük amacımın Annie’ye bu gerçeği hatırlatmak olduğunu ve olduğunu biliyordum.

Kötü adamlar ne kadar kötü olursa olsun, Tanrı her zaman iyidir.

Bir polis memuru, Nashville'deki Covenant Okulu'nun dışında bir yas tutan kişiye sarılıyor.

Bir polis memuru, 28 Mart 2023 Salı günü Tennessee, Nashville’deki Covenant School’un önünde yas tutan bir kişiyi teselli ediyor. (Haberler Digital için KR/Mega)

Sevmektense savaşmayı tercih eden, başkalarını inşa etmek yerine yıkmayı tercih eden birçok insan var. Kötü şeyler yapmayı seçen inciten insanlar var ve nedenini asla bilemeyeceğiz. Bu dünyada pek çok iyi insan var ama ne yazık ki anlamadığımız nedenlerle bazı kötü şeyler yapan insanlar da var.

GÖRÜŞ BÜLTENİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yüzüm mosmor olana kadar devlet temsilcilerimi arayıp yazmaya ve dilekçeleri imzalamaya devam edeceğim. Daha iyi ruh sağlığı hizmetleri ve sağlık hizmetlerini ve evet, zaten zor işleri olan eğitimciler için daha yüksek maaşı savunmaya devam edeceğim. İki çocuğumu Amerika Birleşik Devletleri kılığında bir savaş bölgesinde büyütmemek için elimden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğim. Duşta ağlamaya ve tüm bunları terapide ve okuldan ayrıldıktan sonra diğer annelerle kahve içerken işlemeye devam edeceğim.

Ama önce değerli 6 yaşındaki oğlumu teselli edip kucaklayacağım. Ona Tanrı’nın nefretten ve kötülükten çok ama çok daha büyük olduğunu ve O’nun sevgisi ve ışığıyla her şeyin üstesinden geldiğini hatırlatacağım. Kim olduğu için çok sevildiğini bilmesini sağlayacağım ve onun dünyasını daha güvenli hale getirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ne de olsa geleceğimiz çocuklarımız ve karantina tatbikatlarının artık gerekli olmadığı günü görmeleri için büyümeleri için dua ediyorum.

HABERLER SUNULDU

Katie Powell Bell, İsa’nın takipçisi, eşi, iki çocuk annesi, EPIC’te tanıtımdan sorumlu başkan yardımcısı ve zaman bulduğunda yazardır. Ailesiyle birlikte Tennessee’nin kalbinde küçük şirin bir kasabada yaşıyor.